Οι Θεραπευτές μας

smile_yellow
Με μεγάλη μας χαρά σας παρουσιάζουμε το επιστημονικό μας προσωπικό. Εξειδικευμένοι και έμπειροι θεραπευτές, οι οποίοι θα βοηθήσουν το παιδί σας σε όλες του τις ανάγκες!
Κλαιρη Μαντζιωρη
Λογοθεραπεία

Η Κλαίρη Μαντζιώρη είναι απόφοιτη του τμήματος Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Πατρών. Έχει λάβει πλήθος εκπαιδεύσεων μεταξύ των οποίων: Αρχές δομημένης εκπαίδευσης (TEACCH), Μαθήματα Νοηματικής Γλώσσας, Δυσπραξία, Δυσφαγία, Παιδικός Τραυλισμός, Αυτισμός και Παιχνίδι (SSIP), Εντατική Αλληλεπίδραση, Παιδική Βαρηκοΐα. Έχει ειδικευθεί στη θεραπεία & αποκατάσταση των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος Μέσης και Χαμηλής Λειτουργικότητας. Διαθέτει επάρκεια στην Πρότυπη Δοκιμασία Ανίχνευσης Διαταραχών Επικοινωνίας Αυτιστικού Φάσματος «παις».
Η εργασιακή της εμπειρία περιλαμβάνει ατομικές συνεδρίες με αρθρωτικές δυσκολίες, φωνολογική διαταραχή, καθυστέρηση λόγου κι ομιλίας, διαταραχές αυτιστικού φάσματος (Δ.Α.Φ.), διαταραχή ελλειμματικής προσοχής – υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ) και μαθησιακές δυσκολίες. Εποπτεύεται από λογοθεραπευτές για την εξέλιξη της στο χώρο της λογοθεραπείας και παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια στον τομέα της.

Ζωη Γουλιαμη
Ψυχολογική Υποστήριξη & Συμβουλευτική Γονέων

Η Ζωή Γουλιάμη σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κοινωνικών και πολιτικών επιστημών και μετέπειτα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη «Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση, την Υγεία και την Εργασία» στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Εκπαιδεύεται στην οικογενειακή ψυχοθεραπεία και ευαισθητοποίησης στη συστημική σκέψη από τη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας του Ψ.Ν.Α. Έχει παρακολουθήσει πλήθος συνεδρίων και μετεκπαιδευτικών σεμιναρίων όσον αφορά την αξιολόγηση και την ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων με σκοπό τη συνεχή ενημέρωση και εξέλιξη της σε τομείς της επιστήμης της. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον χώρο της ειδικής αγωγής με κύριο εργαλείο το παιχνίδι και ψυχο-εκπαιδευτικές μεθόδους παρέμβασης σχετικά με τις κοινωνικές δεξιότητες και την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης σε παιδιά και εφήβους.

Μαρια Γκουγκουμη
Ειδική Αγωγή

Η Μαρία Γκουγκούμη αποφοίτησε ως ψυχοπαιδαγωγός από το τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας – Πρόληψη Ψυχικών Διαταραχών» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε στην Ειδική Αγωγή μέσα από πλήθος σεμιναρίων που σχετίζονται με την ειδική αγωγή. Εκπαιδεύεται στο θεραπευτικό παιχνίδι Κ.Α.Λ.Ε.Σ.Μ.Α. για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού. Είναι κάτοχος πιστοποίησης γραφής Braille και έχει εκπαιδευτεί στην εφαρμογή του TEACCH. Μετεκπαιδεύτηκε στη ΔΕΠΥ από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ειδική παιδαγωγός με μαθητές προσχολικής και σχολικής ηλικίας με μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, νοητική υστέρηση και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές. Έχει λάβει μέρος σε πολλά επιστημονικά σεμινάρια σχετικά με τη διάγνωση και αποκατάσταση νευροαναπτυξιακής καθυστέρησης σε παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Κατερίνα Κεφαλιανού
Εργοθεραπεία

Η Κατερίνα Κεφαλιανού σπούδασε Εργοθεραπεία στα Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στη μέθοδο της Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (Sensory Integration). Έχει εκπαιδευτεί στο αξιολογητικό εργαλείο «ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ-ΠΡΑΞΗ-ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ» (ΠΡ-Η) παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν τις Κοινωνικές Ιστορίες (Social Stories). Τα τελευταία χρόνια εργάζεται σε παιδιατρικά πλαίσια με παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού, διαταραχές αισθητηριακής ολοκλήρωσης, διάσπαση προσοχής – υπερκινητικότητα και μαθησιακές δυσκολίες. Ήταν συνοδός στο Ειδικό Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα για ΑμεΑ του Υπουργείου Υγείας που υλοποιεί η Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μ.ε.Α
Παρακολουθεί σεμινάρια που στοχεύουν στην εξέλιξή και ενημέρωση της στον χώρο της εργοθεραπείας.