Πώς Να Διδάξετε Ανάγνωση Σε Μαθητές Με Μαθησιακές Δυσκολίες

  • 0 comments
Πώς να διδάξετε ανάγνωση σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες

Στην Πυξίδα Γνώσης ξεκινά ένας κύκλος εργαστηρίων επιμόρφωσης που έχουν στόχο τη διδασκαλία μαθητών που αντιμετωπίζουν Μαθησιακές Δυσκολίες. Μείνετε συντονισμένοι στην σελίδα της Πυξίδας Γνώσης στο facebook προκειμένου να ενημερώνεστε για τα εργαστήρια.

Στις 4 Μαρτίου 2018, στην Πυξίδα Γνώσης διοργανώνεται εργαστήριο με θέμα: “Πώς Να Διδάξετε Ανάγνωση Σε Μαθητές Με Μαθησιακές Δυσκολίες”.

Λίγα λόγια για την ημερίδα

Η μάθηση δεν είναι μια παθητική διαδικασία πρόσληψης πληροφοριών, αλλά μια ενεργητική προσπάθεια κατανόησης και ερμηνείας του κόσμου. Οι μαθητές που αντιμετωπίζουν Μαθησιακές Δυσκολίες χρειάζονται πολυαισθητηριακές μεθόδους για να μάθουν να διαβάζουν.

Το βασικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές με Μαθησιακές Δυσκολίες στην επεξεργασία του γραπτού λόγου είναι η δυσκολία στην ανάγνωση, γεγονός που επιβεβαιώνεται από το μεγάλο αριθμό μαθητών με Μαθησιακές Δυσκολίες (80%) που παρουσιάζουν προβλήματα στην αποκωδικοποίηση και στην κατανόηση γραπτών κειμένων.

Στην ημερίδα θα περιγραφούν τα προβλήματα των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες στην ανάγνωση και θα επισημανθούν τα ορόσημα ανάγνωσης σε κάθε ηλικία.
Θα παρουσιασθούν τεστ για την εύρεση του μαθησιακού προφίλ των μαθητών και πολυαισθητηριακές μέθοδοι διδασκαλίας της ανάγνωσης.

Ομιλήτρια της ημερίδας είναι η Μαρία Γκουγκούμη, Ειδική Παιδαγωγός.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στη φόρμα συμμετοχής.

Το κόστος συμμετοχής για τη βεβαίωση παρακολούθησης και το υλικό είναι 20 ευρώ.

Με τη συμμετοχή σας στο παρόν σεμινάριο κερδίζετε έκπτωση 15% στο επόμενο σεμινάριο με θέμα: “Παίζοντας με τα μαθηματικά”.

Share Social